Møller/ Allen/ Williams/ Hart

Lars Møller var sidste års Jazzpar comboleder. Han har valgt at spille sammen med Geri Allen, Buster Williams og Billy Hart. Dermed var retningen for Jazzpar koncertrækken klar. Det ville ikke blive en crossover mellem vestlig og østlig musik, som Lars Møller ellers på glimrende vis har eksperimenteret med de senere år. Denne gang var det en transatlantisk forbindelse, en slags back to the roots for Lars Møller, der oprindeligt er uddannet i New York.
Denne cd er liveoptagelser fra to af de fire jazzparkoncerter, der blev afholdt sidste år. Optagelserne stammer fra henholdsvis Vejle og København.
Det blev til kun 5 numre på cden, men hvilke! De er alle meget lange og fyldt op med godbidder af enhver art. Der jongleres på kryds og tværs med masser af detaljer, der kræver at cden skal høres igen og igen. Der blev plads til udfoldelsesmuligheder for alle implicerede parter. Man kunne ved sådan en stærk besætning frygte at Møller ville blive over tromlet. Men Lars Møller formår håndfast at holde på kvartettens øvrige tre medlemmer.
Den stærke energi der har været på liveturneen er fanget og nedfældet i denne cd. De mange finheder styrker indspilningens kvalitet. Geri Allen, der mestrer at spille intuitivt musestille til så at trykke den af med heftige passager. En veloplagt Billy Hart der har en utrolig fin fornemmelse for hvor de andre bevæger sig hen. Og Buster Williams der lægger en tilbagelænet bund.
Denne cd slipper jeg ikke så let.
Bravo.

Møller/ Allen/ Williams/ Hart. 'Jazzpar Concerts 2003'. Album. Stunt.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af