Spicais

Den blærerøvsagtige demo fra Spicais består af 4 velskabte skæringer, der samler guf ind blandt alverdens inspirationer igennem tiden. Eksempelvis er det tredie nummer “Andalusiske Nætter” et virkelig fedt spansk-inspireret nummer, som vor mor lavede dem “back then” i de gode gamle dage, hvor Nixon havde potentiale og plastik skulle løse verdens problemer.

Musikken er velkomponeret og udgør den meget flotte debut fra fem studerende fra Rytmisk Musikkonservatorium: Johan Bylling Lang (alt- og sopransax), Maria Bertel (trombone), Andreas Møllerhøj (kontrabas), Rasmus Lund (trommer) og Raivis Zandovskis på piano. Udkommet viser en besætning, der både respekterer deres jazzhistorie og tilmed kan skrive selv.

Den eneste lillebitte indsigelse jeg har er, at det solide materiale ind imellem sagtens kan klare lidt løsere struktur, så det ikke bliver ren vellyd og i længden er i fare for at blive en smule kedeligt.
Lad os nu lave lidt civil ulydighed på de instrumenter, folkens!

Spicais – der betyder tjekket fyr og ligesom pianisten er lettisk – har tidligere deltaget i Dansk Jazzforbunds talentkonkurrence og spiller iøvrigt på den kommende jazzfestival. Det skal jeg høre, og det skulle I også gøre.

Spicais. 'Spicais'. Ep.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af