Masta Ace og Non Phixion er gode

Loppen dannede man. d. 14/6 rammen om godt fire timers sveddryppende møde med tre navne fra den lydmæssigt tunge ende af den store hiphop pøl. Ikke siden M.O.P. har der været udsolgt til en hiphop koncert på Loppen, men ordet om trekløveret fra Øskysten var ilet i forvejen.

Non Phixion åbnede ballet 22.30 og det 300 mand store publikum var i højt humør. De fire hvide gutter fra Brooklyn har gæstet Danmark med jævne mellemrum siden Roskilde ’96 og har efterhånden opbygget en pæn fanskare der begejstret sprang og rappede med. Gruppen søgte at pace stemningen frem ved at levere deres numre med kort interval og max to minutters varighed, hvilket hurtigt forvandlede Loppen til en wet t-shirt konkurrence.
Non Phixion er kendt for deres tunge undergrunds lyd og halvmilitante lyrik, og det tunge spor blev også kørt til ende denne aften. Produktionerne var til tider skåret lidt for meget i den samme rille, og man kan efterlyse lidt mere opfindsomhed og fantasi. Der var dog mange rigtigt gode numre imellem så som “One Shot”, “Defenders of the Underground og “Black Helicopters”, og det var i det hele taget solide 50 minutter fra firkløveret.

Desværre for Non Phixion (og resten af arrangementet) havde Loppen sat en lident erfaren lydmand på arbejde hvilket fik katastrofale følger for de tunge produktioner og vokalerne. Hvis Loppen forventer at fylde flere 140 kroners arrangementer op, skal der snarligst rettes op på denne fatale uprofessionalisme.

Bostonrapperen ED OG debuterede allerede i 1988 men slog for alvor igennem hos et bredere publikum med nummeret “Life Of a Kid in Da Ghetto” i 1991. Siden de tidlige halvfemsere har karrieren stået på vågeblus, men ED forsøgte sig med et comeback i 2001 hvor bla. Dj Premier bidrog med et par produktioner.
På Loppen gav ED OG en opvisning i rutine og professionalisme opnået igennem de sidste ti år. Produktionerne var mere rene og digitaliserede i lyden end Non Phixion, der stadig har et element af garage i posen. ED fortsatte Non Phixions linie med korte numre i højt tempo, men det var væsenligt tættere på mainstream. Det var tydeligt at de fleste blandt publikum ikke havde det store kendskab til rapperen ud over Premierproduktionen “Sayin’ Somethin’ “, men ED OG blev ledsaget af et stort bifald, da han gik af scenen efter 40 min.

Aftenens hovednavn Masta Ace har været en af de helt store bidragydere til New Yorks undergrund siden det legendariske Juice Crew (inkl. Ace) og Marley Marl nummer “Symphony Pt. 1”. Ace var denne gang i byen for at promovere sit nye album “Long Hot Summer”, der omhandler sommeren op til hans fængsling i 2001.
Den tidligere Crooklyn Dodger var et niveau bedre end de tidligere optrædende, og der var mange singalongs (Symphony, Born to Roll) som et udmattet publikum tog helhjetet del i. Fra det nye album skilte nummeret “Good Ol’ Love”, der er produceret af 9th Wonder, sig ud og det ville være rart snart at høre Masta Ace på en større scene med bedre lyd.

Hele showet sluttede kl. 02.23 med en stor fælles freestyle hvor alle aftenens kombattanter troppede op på scenen. Den etablerede del af Østkyst-Undergrund takkede af med stil og lad os håbe at Non Phixion og Masta Ace snart vender tilbage på en større scene i Kbh.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af