The Minus Five

3 6

The Minus Five er ikke kendt i bredere kredse herhjemme, men har alligevel spyttet seks plader ud siden 1995 – senest ‘In Rock’. Blandt rækken af få faste medlemmer er den mest kendte guitaristen Peter Buck fra R.E.M.

Omdrejningspunktet er guitarist og sanger Scott McCaughey, der blandt andet har en fortid i The Young Fresh Fellows. Til hver indspilning hyrer han mange forskellige kunstnere til at supplere, og bandets forrige udgivelse ‘Down With Wilco’ havde, som titlen antyder, hele slænget fra Wilco med i studiet.

På ‘In Rock’ viser gruppen sig som et velspillende rockband, der dyrker den klassiske rock ‘n’ roll-stil med fuld fart fra starten, velvalgte soloer og en sikker rytmesektion, der svinger uden at slingre væk fra udgangspunktet. Ballader eller blot afdæmpede sange, er der ingen af, men mod slutningen bliver det lidt mere løssluppent, og keyboardet får lov at bevæge sig ud i Doors-lignende trip – det rykker bedst på ‘Dr. Evil: Doctor of Evil’ og ‘Cosmic Jive’.

Friskt er det også med Scott McCaugheys lidt drengede vokal, der er med til at hive det hele lidt over middel for (t)omgangen af traditionel rockmusik. Man ved, hvad man får, og det er godt. – Altså det man får.

The Minus Five. 'In Rock'. Album. Yep Roc Records.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af