JAZZ: Gilberto Gil – ikke nogen Brian

Ganske grebet ud af luften, hvad med en kulturminister, der rent faktisk er dybt forankret i …ja, kulturen.
Sådan en oplevede jeg på Plænen i går:
Efter deltagelse i et københavnsk fredsmøde spillede og sang grundlæggeren af tropicalismo-genren os varme med moderne variationer over tango, samba, rumba og et skvæt reggae. Den multilinguale mestiz fik selv den obligatoriske publikumsdeltagelse til at fungere trods indviklede brasilianske sætninger, og avancerede klappemønstre.

Sammen med alle herboende brassere, og hvad der må betegnes som Danmarks største luftbårne ferskvandsreservoir blev der danset til sprød, politisk musik fra de varme lande. Særligt underholdende var det let jagede udtryk i de medbragte kærester/ægtemænds øjne -når deres partnere så beundrende på Gil og derefter sigende på deres hjemlige ridder – ved tanken om den snarlige tilmeldning til AOFs vinter-latin for begyndere.

Til sidst et surt opstød til de dedikerede paraplyer: “Vis dog lidt hensyn”. Trods den vestlige verdens støt voksende vækstkurve er ikke alle omkring 2,10 høje og paraplyer – taktfaste eller ej – ødelægger udsynet for alle os undermålere og de små mennesker, de kalder børn.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af