Angela McCluskey

Hun havde aldrig drømt om en karriere som sangerinde. Som barn fandt hun ud af, at en stue-koncert med ‘Summertime’ var et glimrende redskab til at være længe oppe, men i hjembyen Glasgow, hvor janteloven er en del af lov og orden, var det nu ikke noget særligt.

Så efter en kort karriere som videoekspedient i London, fløj hun til Los Angeles, hvor hun efter et par år både havde dannet band samt arbejdet med bandet The The og adskillige filmproducere. Men først ti år senere, da hun flyttede til New York og havde hittet med den franske elektrogruppe Telepopmusik, stod det klart. Det var tid til at gå solo.

Angela McCluskey synger med samme overbevisning som en københavner tager et s-tog. Rutineret, ikke bange for at stå i vejen, men heller ikke for at indstille blikket på uendeligt og lade tiden være urets. Det er en rå, hæs og snirklet stemme, der både nikker til jazz-diva’er og en krydsning af Macy Gray og Janis Joplin og vader tværs over horisonten med både blues-guitar, hammond og sågar rock-med-reggae under armen. Man må altså godt blande.

‘It’s Been Done’ er både første single og bekræftelsen på, at den rå stemme er i stand til at forføre ved første gennemlytning.

Angela McCluskey. 'The Things We Do'. Album. Manhattan Records.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af