Starfighters ’04: Unrefined – stabilt klynkerock

3 6

De fem mand i Unrefined fik lov at lukke Starfighters-konkurrencen som endnu et band i rækken, der dyrker den stille guitarrock i stil med Coldplay og Starsailor. Den slags orkester var desværre i klart overtal ved konkurrencen.

Unrefined kom dog med et stabilt show og materiale, der var en smule over gennemsnittet. Sanger Jesper Christian Petersen styrede løjerne og lod kun i ringe omfang de øvrige medlemmer folde sig ud med soloer eller interessante mellemspil. På vokalsiden prøvede han at ramme et sted mellem Grant Lee Phillips og Morrissey og var dermed en af de mere karismatiske bestanddele i koncerten.

Modsat virkede de lange soloer indimellem overflødige, når de efter kort tid mistede luften, men alligevel blev trukket ud i noget nær det uendelige. Halvvejs inde i koncerten føltes det som om, man havde fået, hvad der var at komme efter, men i næstsidste nummer, viste bandet en mere eksperimenterende og aggressiv side af sig selv, og det lunede.

Omvendt var det tæt på pinligt, at trommeslageren overskred sin kvote for antallet af ‘bøffer’, man må lave i en koncert – også selv om man er et upcoming band. Men det på trods var Unrefined en værdig afslutning på konkurrencen.

Koncert.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af