Ian Brown

Kun ganske få husker ikke Stone Roses’ debutplade fra 1989. Den med citronerne. Forsangeren var Ian Brown, som nu (står og) tripper med sit fjerde soloalbum. Logisk set indikerer det, at hans karriere er dobbelt så meget Ian Brown som Stone Roses. Sådan er det selvfølgelig ikke. Ian Brown er stadig “ham fra Stone Roses”, og Stone Roses er stadig Ian Browns mest betydelige projekt.

Sådan bliver det vel ved med at være. Også selvom ‘Solarized’ er en halv time med velbyggede popsange, der ligesom det forrige soloalbum, ‘Music of the Spheres’ fra 2001, flirter med udspredte flader af elektroniske lyde og zoomende rytmer spillet baglæns. Ja, og smeden fra Oasis, Noel Gallagher, som viser sig et sted i kompositionen på førstesinglen ‘Keep What Ya Got’, som garanteret går rent ind hos sultne britpoppere.

Ian Brown pakker sin stemme ind i britisk dialekt som i “Sohla’draish’d in de Sonraish” og det ironisk nærgående lag af effekter, som enten fremprovokerer allergiske reaktioner eller sarkastisk fascination – i stil med det, der på gådefuld vis stadig får mennesker til at købe plader med Pet Shop Boys.

‘Solarized’ er en spændende plade, som desværre ikke rummer plads til særlig mange genlyt, før man får lyst til at sætte noget andet på. For eksempel den med citronerne.

Ian Brown. 'Solarized'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af