The Paper Chase

“Tony, you’re having pain. Tony, you’re being misunderstood. Tony, you’re sufferin’.”

Heldigvis glider vognen hurtigt forbi den rablende prædikant. Med ombord på spøgelsestoget sidder stemmen og melodien og bliver båret forbi tikkende ure, accelererende violiner, lydbidder fra sort/hvid-film, og en tæt sværm af store, brede, selvspillende Steinway-flygler klædt i kulsort ibenholt.

Ikke at musikken er farlig. Heller ikke skræmmende. Bare indviklet. Indviklet nok til at få mærkaten “matematisk rock” klæbet hen over sin aggressive sammenfletning af punk, jazz og støj – på den ikke-støjende måde, som når man sammenligner Modest Mouse og Sonic Youth. Og så spænder den lige så bredt, som den slags skal. Fra det melodiske – men nådesløse – ‘Now You’re Gonna Get It’ lige hen til det 42 sekunder lange dødsdruktur på ‘Piggy’s Had Too Much Wine’.

Mens der står en computer til hit-udregning i Barcelona, og popmagernes hitskabelon for længst er dokumenteret til sålerne, har flere modige kendere udråbt netop de matematiske rockmusikere til at asfaltere genrens vejbaner i fremtiden. Fremtid eller ej; tredje album fra The Paper Chase hedder ‘God Save Your Black Heart’, det holder, og det er her nu – med spøgelsestog og det hele.

The Paper Chase. 'God Bless Your Black Heart'. Album. Kill Rock Stars.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af