TYS TYS

‘Go Get Some’ er Tys Tys’ anden udgivelse efter debutpladen i 2001, og de medvirkende musikere Henrik Sundh (Rhodes, diverse synths, spinet), Gunnar Halle (trompet) og Kresten Osgood (trommer) burde være kendt af de fleste jazzfestivalnomader, da de tit kan opleves i forskellige konstellationer. På denne udgivelse er deres medvirken desværre perifer.

Anderledes er det med Maria Laurette Friis, der, foruden at have skrevet og produceret albummet, også har stået for MS-10, klaver, guitar og såkaldt vokal, der for mig at se er kedelig og ganske uden brugbar spændvidde eller et minimum af kontrol. Den ligger åbenbart i et allestedsnærværende registerskifte og er næsten uskolet at høre på. Det er ikke i orden, når man laver en plade, der er så koncentreret omkring én stemme med et meget begrænset lydbillede i baggrunden.

Det lader til, at ILK Records har lagt sig fast på at udgive størstedelen af de mærkværdige og til tider sjove jazzproduktioner her i landet, og det er da bestemt en vej at gå. Men jeg bliver så træt og gammel, når en beregnet, nuttet besynderlighed og et forvokset gymnasiepigeunivers med dertil hørende ordskvalder satser på at ville være kunst. Når det nu bare er indholdet i en tårevædet kinabog, der smides væk, når den bratte opvågnen fra 3.G’s liv starter, og kravene fra omverdenen sætter ind.

TYS TYS. 'Go Get Some'. Album. ILK/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af