R.E.M.

Så er R.E.M. atter klar med et nyt album. Denne gang er titlen ‘Around the Sun’, men ellers fornemmer man hurtigt, at alt er ved det gamle. Eller i hvert fald som på de to seneste ‘Up’ og ‘Reveal’. Det er ikke nødvendigvis dårligt, men man kunne godt have ønsket sig, at de tre tilbageværende, Michael Stipe, Peter Buck og Mike Mills, havde brugt en lidt anderledes opskrift denne gang.

R.E.M. åbner forrygende med singlen ‘Leaving New York’, og herefter fylder ‘Electron Blue ‘ behageligt øregangene, inden ‘The Outsiders’ slæber sig i gang med dovne trommer og en rappassage i midten. Måske pladens bedste. Men som på de to forrige er resten en klump middelmådige fyldnumre blandet med ballader af høj kvalitet. For der er sjældent noget bedre, end når R.E.M. rammer den rigtige melodi, og Michael Stipe får plads til at udfolde talentet.

Man savner dog en smule af ungdommens vildskab til at lave en gedigen rocksang, og med ‘Around the Sun’ kan bandet ikke skræmme de amerikanske førstegangsvælgere til at stemme på John Kerry, når de til efteråret tager på turné med blandt andre Bruce Springsteen og Pearl Jam for at gøre det af med Bush. R.E.M.’s 13. studiealbum er et must for fans, men ikke det mest oplagte sted at starte for andre.

R.E.M.. 'Around the Sun'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af