Verdens bedste rock-nummer

Det er måske ikke så mærkeligt at det netop er Bob Dylans "Like a Rolling Stone", der topper listen over verdens bedste rock-numre ifølge musikmagasinet Rolling Stone.

"Ingen andre popsange har så gennemgående udfordret og ændret de kommercielle regler og kunstneriske konventioner for sin tid og altid", skriver magasinets navnkundige David Fricke om Dylan-klassikeren, der åbnede albummet ‘Highway 61 Revisited’ fra 1965.

Det amerikanske musikmagasin har endnu engang samlet en liste over alle tiders 500 bedste sange. Listen er lavet af et panel af musikere, producere, label-ejere, kritikere og sangskrivere.

Også listens andenplads antyder, at magasinet har valgt det helt rigtige navn. Det er nemlig Rolling Stones’ ‘(I Can’t Get No) Satisfaction’. På de næste pladser følger John Lennons ‘Imagine’, Marvin Gayes ‘What’s Going On’ og Aretha Franklins ‘Respect’.

Kun en håndfuld numre, indspillet efter 1990 er med på listen, heriblandt Nirvanas ‘Smells Like Teen Spirit’, der kom ind på en niende-plads. Flest numre på listen har the Beatles med 22 numre.

Hele listen bliver offentliggjort i magasinets fredags-udgave.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af