Polarforsker

Det lyder umilddelbart som en kold rejse den århusianske electronica/ambientmusiker Polarforsker, alias Peter Bertelsen, har været ude på med sin fem spors demo-cd, hvor numrene er skåret ind til benet med løbetider på under tre minutter.

Men varmen kommer ganske hurtigt til én, når den blide elektroniske musik langsomt falder som sne mod ørerne (undskyld den lidt for oplagte billedverden). Polarforsker arbejder med modsætningsfyldte lyde på en legende og meget analytisk måde, som kendere af Thomas Knak vil nikke genkende til.

Det sker sammenstød mellem de løse rytmespor, mens varme toner kredser omkring dem som vindens piben. Det interessante i Polarforskers toner er netop sammenblandingen af rytmer, der til tider har rødder i en løs drum’n’bass, og som både arbejder mod og med de små melodiske stumper, man møder undervejs.

Det må være sådan en “vandretur” over Polarlandet må føles. En rytme i benene der skal holdes, men sjældent bliver det i anstrengelserne gennem sneen, og de sagte melodier fra vindene der konstant høres, men som også ændrer sig i pludselige stød.

Polarforsker. 'Polarforsker'. Ep. egen udgivelse.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af