Dansk mp3-hitliste på vej

Flere danske mp3-udbydere er skudt frem, og med flere lovlige downloads er salget af mp3’er nu blevet så tilpas stort, at vi får en officiel hitliste over de mest solgte singler som musikfiler. Det har krævet tid at få listen på plads.

– Tallene har båret præg af, at der er åbnet en masse tjenester, som har lavet en hel masse særlige tilbud og solgt udvalgte numre for én krone. Så det har været en meget mærkelig hitliste at se på. Den har ikke rigtig sagt andet end hvilke numre, der har været tilbud på, forklarer Jesper Bay, marketing director hos pladeselskabernes brancheforening, IFPI.

Egentlig skulle hitlisten have været på banen lige efter nytår, men det går endnu ikke helt gnidningsløst med at få salgstallene fra portalerne.

– Problemet er, at vi i øjeblikket får tallene cirka en gang om måneden. Vi er sådan set klar, og vi venter kun på at få tallene på ugebasis. Det er nødvendigt, hvis det skal give mening, at publicere sådan en liste. Men det er ingen af dem i øjeblikket i stand til at levere. Realistisk set kommer den nok i slutningen af april eller i starten af maj, forklarer Jesper Bay.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af