Listen Up

Sig ‘Hess’ til en musikinteresseret New Yorker, og hun siger jazz og tænker på Nikolaj og Emil. Sig det samme til en ung københavner, og han siger elektronisk musik. Den yngste Hess-bror har godt fat i den danske elektronica-scene med projektet Hess is More, og ude på sidesporet har han også fået plads til en ny jazz-plade.

Eller hvad det lige er. Sammen med barndomsvennen og filminstruktøren Jens Mikkelsen har han drysset jazz, verdensmusik, optimisme og glad naivitet ud over tre ellers ret grå kvarter. Den ene passage er mere, ja, skruptosset og skør end den anden, når olietønder møder saxofon, fløjte, trombone, klaver og naturligvis trommer – Mikkel Hess’ hovedinstrument, og uden nogen tvivl også albummets stærkeste side.

“Make your dreams come true / Since it’s the way you can achieve inner happiness in this life”. Teksterne en bedrevidende prædiken om livsglæde, om at være sig selv, om ikke at drikke, om ikke at ryge, og om ikke at tage stoffer – også selvom det er sjovt.

Budskaberne overbringes af en energiforladt, nærmest talende vokal, hvis eneste gave er en vis danglish-charme. Det er åbenlyst en del af ideen med projektet, som også er en tre kvarter lang kunstvideo, men den gør sig nok bedst live. Eller i en rigtig god brandert – hvis det er okay med bandet.

Listen Up. 'Listen Up'. Album. Boinkbox.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af