Mikkel Metal

Mikkel Metal har valgt samle op på sine gamle 12″ udgivelser på Ned Flanders label Echocord, og krydret det med et par nye numre. Ud af det er der kommet albummet ‘Close Selections’.

Nogen vil nok kalde musikken for elektronisk/minimal dub, i hvert fald er tempoet ikke til klokken 5 om morgenen og der er leget godt med ekko, delay og rumklangs effekterne. Det er avanceret musik af den slags hvor man får det største udbytte ved at koncentrere sig, og dog vil jeg mene, at man sagtens kan nyde musikken uden at skulle ligge på gulvet med lukkede øjne og høretelefonerne på.

Da jeg nu alligevel lå dér på gulvet med høretelefonerne på, fik det mig til at overveje hvordan vi opfatter god musik. De fleste har en fornemmelse af, hvad der gør et godt nummer, en intuitiv hørelse for kombinationer af lyde, rytmer, harmoni, rundgange og hvad der nu ellers rent teknisk udgør musikken. Mikkel Metal, som andre kunstnere, vælger at bryde med traditionerne for hvordan det skal gøres. Han udfordre måden at lave musik på, og tvinger os (måske underbevist) til at tage stilling til det vi hører. Spørgsmålet er om god musik blot er nogle sinusrelationer? Og er de i så fald statiske eller dynamiske? Hvis de er dynamiske, kan man så, som Mikkel Metal, ved at bryde med de konventionelle metoder, ændre vores opfattelse af musik og udfordre de begrænsninger, der tit skiller os ad?

Nu skal det ikke lyde som om Mikkel Metals musik er helt utilgængeligt, jeg prøver blot at forklare, hvorfor jeg syntes det er er god musik, og andre måske ikke gør. I hvert fald har ‘Close Selections’ fået mig til at tænke, og det er jo i sig selv godt. At albummet derudover er temmelig godt fra mit synspunkt, gør at jeg kun kan opfordre andre til at lytte med.

Mikkel Metal. 'Close Selections'. Album. Echocord.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af