The Books

Amerikanske The Books har i anledningen af deres tredje album ‘Lost and Safe’ flyttet studie fra et faldefærdigt koldt spisekammer til et opvarmet soveværelse i den anden ende af den lille by North Adams, Massachusetts, hvor de har deres base. Det er her, de monterer deres radioklip fra gamle kassettebånd og tilføjer deres egen musiceren på diverse strengeinstrumenter, clavinet, metalkasse, plasticrør og elektronisk manipuleret vokal.

Man imponeres over den effektive sammensætning af gamle og nye lyde, hvor ikke mindst det opklippede tekstunivers åbner op for spøjse sammenhænge spændt ud mellem ligefrem humor og politisk alvor. Der er både fængende passager og små afrundede perler i serien af særprægede lydkollager, hvor strengene og det udprægede percussion-agtige mylder af mekaniske beats udgør de gennemgående elementer.

Desværre bliver de mange lange melodi-forladte forløb også trættende i længden. De stilfærdige fiflerier, der ligger på linie med en hel del af den øvrige lo-fi-orientede indietronica, der for tiden sættes i jordomløb fra alverdens soveværelser, bliver ofte for rodede og sammensatte og kommer kun sjældent til for alvor at gøre væsen af sig.

The Books. 'Lost and Safe'. Album. Tomlab/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af