Biica

Dj Krush har i mage år eksperimenteret med at bruge sine pladespillere som et musikinstrument, og hvorfor ikke prøve at nedbryde de gængse grænser for, hvad et musikinstrument er? Guitar? Pladespiller? Eller hvad med vokal?

I 2004 drog Biica, alias Rebecca Kruse, sammen med sin producer Stefan Hansen til Andalusien. Målet var at danne rammerne for Biicas debut album ‘iik’. Et album som senere blev færdiggjort i en lejlighed på Frederiksberg.
En central del af Biicas identitet er den ordløse vokal. Biica synger egentlig ikke noget konkret, men bruger stemmen som et musikinstrument, og får den på den måde, til at smyge sig omkring den allerede eksisterende musik.
Den klagende klang Biica frembringer, får fantasien til at vandre, og man prøver konstant at finde vokale referencer fra fjerne egne, men gennemgående er det engelsk ord man opfatter, eller det tror man i hvert fald.

Denne utraditionelle brug af vokalen, lægger et smukt lydtæppe ud over den let støvede og tunge musik. Og netop musikken er tydeligt inspireret af halvfemsernes triphop, tunge hiphop rytmer blandet med diverse synthesizer lydstumper, man kan ikke lade være med at tænke tilbage på de stille numre fra Björks debut album ‘Debut’.

Biica. 'iik'. Album. SimpliCity Records.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af