Tok tok tok

Den tysk-nigerianske vokalist Tokunbo Akinro og tenorsaxofonisten Morten Klein, der må siges at være forholdsvis ukendt her i landet, men ikke desto mindre er dansk, har udgivet deres tredje album med egne numre og minimale virkemidler.

Stilen er enkel med grundbesætningen: Rhodes, bas og vokal, der pakker de velskrevne numre med væsentlige punkter på den fælles dagsorden. Den er blødt ind i soulet jazz, men sparer os for at være hverken sukkersød, tudefjæs eller den mindste smule hellig.

Albummets rammefortælling er den gamle Morris Minors midlertidige forlis – passagerne begynder at fortælle historier om oplevelser og fortrædeligheder – indtil bilen kan igen. Titelnummeret ‘About’, som handler om ikke at kigge væk eller glemme uretfærdigheder, er foruroligende sager: “…Let me tell you another tale/of my friend who parked her car/when an old man came along/ blessed the days of ’41…”.

I det hele taget er numrene, lige fra den trøstende vuggevise over beskrivelsen af den store sorg og en rigtig Tycho Brahes-dag til den ellers typiske maskuline rock-disciplin “kom-tilbage-til-mig-jeg-elsker-kun-dig-selvom-vi-har-skændtes-i-100-år-og-ikke-kan-klare-synet-af-hinanden-lover-jeg-det-nu-bliver-alletiders”-udtryk for et meget personligt stykke arbejde. Og det uden klichéer.

Det helstøbte og præcise album sender Tok tok tok på en større turné til Tysklands omkringliggende lande, så måske man kan være heldig at støde på dem under årets jazzfestival i hovedstaden.

Tok tok tok. 'About...'. Album. BHM Records.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af