John Legend

Store stjerner som 50 cent og Eminem har efter deres gennembrud haft en kedelig tendens til at trække gamle venner uden det helt store talent med sig ind i rampelyset. Her tænkes der selvfølgelig på G-unit og D12. Derfor kunne det godt give anledning til en anelse ængstelighed, at der her er tale om endnu en protégé. Denne gang præsenteret af Kanye West. Men til forskel for fortilfældene er der tale om et kvalitetsudspil, som samtidig er et godt bud på hvordan en moderne R&B plade anno 2005 skal lyde.

Når nu R-Kelly har travlt i retssale og D’angelo heller ikke gør meget væsen af sig, er John Legend klar til at indtage rollen som USA’s nye soulkonge, godt hjulpet på vej af en veloplagt Kanye West i producerstolen. ‘Get Lifted’ er en yderst vellydende plade med et tekstunivers solidt forankret i kærlighedens evige kvaler, og vær sikker på det nok skal kaste flere hits af sig såsom første singlen ‘Used to Love U’ og den fremragende ‘Alright’.

John Legend’s prangende efternavn er taget, som en hyldest til tidligere store mestre som Marvin Gaye og Curtis Mayfield, og selvom ‘Get Lifted’ ikke helt holder niveau hele vejen igennem albummets 14 skæringer, så er der flere klare beviser på et talent, der måske rækker til, at John Legend en dag kan kalde sig en R&B legende. Også uden hjælp fra efternavnet.

John Legend. 'Get Lifted'. Album. Sony.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af