Kinny & Horne

Espen Horne er en norsk multikunstner, der, udover at have designet tøj for Dolce & Gabbana, været professionel målmand og nu arbejder med grafisk design, har mange års DJ- og producererfaring bl.a. under navnet Bobby Hughes. I samarbejde med den jamaicansk-canadisk-norske (!) sangerinde Caitlin Simpson aka Kinny, har han begået en minimalistisk jazzfunk plade med klare indflydelser fra sine mange nætter i clubbing miljøet. Det er gennem anstrøg af drum ‘n’ bass og en lounget hip hop lyd, i samspil med jazzens grundelementer, hvoraf Kinny’s vokal spiller en afgørende rolle, at ‘Forgetting to Remember’ bliver en interessant udgivelse.

Kinny’s vokal er i sig selv ikke exceptionel, men hun udfylder sin rolle som både fortæller, kælen forfører og selvstændigt instrument med en lidt tilbageholdende styrke, som er ganske interessant. Det interessante grænser dog til tider til det enerverende, da det samtidig virker en kende monotont, og selvom monotonien bruges intentionelt som en effekt i sig selv, mister den hurtigt sin egenværdi.

Den kvindelige vokal, Bjørn Ivar Tysse’s bas (samt lidt perc. og keys hist og her) og Espen Horne’s programmering er hovedelementerne i de i alt 10 numre. De gøres så ind imellem selskab af bl.a. et piano, en moog og en trompet, hvilket medfører en vis dynamik. Når det så er sagt, må det tilføjes, at denne plades 10 numre tilsammen kun varer 35 minutter, og man godt kunne have ønsket sig at der havde været flere overraskelser at finde. Numre som ‘Dignity’, ‘Leeds’ og titelnummeret ‘Forgetting to Remember’ formår at groove rent og lækkert, mens der varieres godt undervejs, og det vil man godt have mere af.

Som det nok fremgår temmelig tydeligt, så er denne plade ikke nem at rubricere rent genremæssigt, men Kinny & Horne har held med at finde et vist ekvilibrium midt i stilarterne, i hvilket der er plads til megen eksperimenteren, uden dermed at udstråle vægelsind eller manglende konsistens.

Kinny & Horne. 'Forgetting to Remember'. Album. Tru Thoughts.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af