Klubmester

35-årige Carsten Lykke, tidligere galionsfigur i Ibens, melder sig atter på banen i et samarbejde med Thomas Hyllested, og dermed kan endnu et skud på det dansksprogede stamtræ snart skrives i glemmebogen.

For lad det være sagt med det samme: der er syvmileskridt mellem snapsene ved dette sang-symposium og der skal kigges langt og længe i kikkerten efter en ‘Hvis Frederik var til fyre’-kandidat.

Carsten Lykkes småsnøvlende, underspillede vokal er en tilvænningssag, men den bliver i denne sammenhæng enerverende og grænsende til det monotont messende. Jeg savner den charme, nerve og mildt ironiserende undertone, Carsten Lykke førhen har excelleret i både i og udenfor Ibens.

‘Nået så langt’ brillerer med eklatant manglende dynamiske udsving, temposkift og melodisk kvalitet, hvilket gør projektet til en statisk træden-vande-oplevelse, som ender i en tragisk drukneulykke. Kort og kontant: det er gabende kedsommelig lytning og forekommer som dilettantiske demoer fra et ørkesløst øvelokale.

Måske havde det været både en god idé med en sangmæssig saltvandsindsprøjtning udefra. For eksempel i form af en ønske-duet med Sofie Bonde fra Souvenirs – selv om backingsangerinde Tilde Grynnerup kommer med et kvalificeret bud – eller med den stilistisk nært beslægtede Allan Jensen fra Gangway. Nuvel, det lokale klubmesterskab er hjemme, men det nationale lader vente på sig – måske “Når Carsten runder fyrre” – men så langt er han ikke nået!

Klubmester. 'Nået så langt'. Album. Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af