Ryan Adams

Selvfølgelig har det aldrig været nemt at skulle leve op til de superlativer, andre hæfter på ens ryg. Amerikanske Ryan Adams har med anerkendelsen, som et af sidste årtis største sangskrivertalenter, måttet lægge ryg til en tung byrde af forventninger. En byrde, der er blevet besvaret med vidunderdrengens frygtløse arbejdstempo.

Således er dobbeltudgivelsen ‘Cold Roses’ intet mindre end album nummer seks siden solodebuten, countrymesterværket ‘Heartbreaker’ fra 2000. Netop tilbage i countrymusikkens mere udfordrende afart befinder Adams’ 19 nye sange sig. Heldigvis. Efter sidste års to lettere poppede samt en enkelt rocket udgivelse, har Ryan Adams endelig indset, at han i grunden er en hillbilly boy, der blot har søgt ly i storbyens glans.

‘Cold Roses’ har det særlige Ryan Adams-touch, som, når det virkelig fungerer, befinder sig i en traditionsbunden amerikansk country/singer-songwriter genres smukkeste og mest fortvivlende øjeblikke. Sange, der i ét øjeblik er på bristepunktet af glæde over livets mindste foræringer, det næste helt ude i tovene af tungsind.

‘How Do You Keep Love Alive?’ spørger Adams i en sang uden selv at komme med svar, men beskriver i stedet, hvad der holder ham selv i gang i ‘Let It Ride’. Sangens countryrock fremdrift fortæller både med og uden ord om en mand, der ikke lader sig stoppe til trods for han kistelagt er på vej tilbage til hjemstavnens muld. Det er en speciel form for sortsynet country-pop, Adams solidt mestrer håndværket bag.

Og sådan bliver han sikkert ved i mange år fremover. I den store arbejdsiver Ryan Adams har vist de sidste fem år, er ‘Cold Roses’ ikke hans største sangskriver-bedrift, men en samling personlig ment sange, hvor countryens muld igen har fået plads under Adams skosåler. Bliv blot stående der et stykke tid endnu, Ryan.

Ryan Adams. 'Cold Roses'. Album. Lost Highway/Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af