Alabama 3

Man kan sige mange ting om satire-pop. En af dem er, at satiren helst skal være tydelig. Som den er på fjerde album fra Alabama 3. Temaet er Englands glemte forbrydere, bankrøvere, og togpirater. Altså fra gamle dage, og pakket ind i redneck-country med slideguitar, banjo og whisky-stemme. Ikke helt så whisky at man straks tænker Johnny Cash, men det kompenserer briterne i Alabama 3 for i sangen ‘Hello…I’m Johnny Cash’.

Satire-pop skal også helst være gennemført. Som Alabama 3-websitet, der holder sine satiremetaforer i udspændt snor med forbryderalbum, stævninger og alle teksterne der er censureret væk.

Og når alle rekvisitterne står klar, hvorfor så ikke give den fuld damp som i ‘Have You Seen Bruce Richard Reynolds’, hvor nogen-og-fyrre år gamle guitarer med stålstrenge ligger i metertykke lag med banjoen, helt op til grænsen hvor det bliver alt for massivt. Også over grænsen. Resten klæber sig fast på indersiden af trommehinderne.

Det lykkes – for grundigt, og så uopfindsomt, at man venter på at forsangeren snart fortæller, at han “Ain’t Going to Goa”, som han heller ikke gjorde i 1996. Det gør vi heller ikke. Og vi tager heller ikke med ‘Last Train To Mashville’, selvom han synger det så mange gange.

Alabama 3. 'Outlaw'. Album. One Little Indian/Kick.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af