Timo Maas

Timo Maas er en af grundene til, at Tyskland er kendt vidt omkring for en elektronisk scene, der konstant fornyer sig, men i grundessensen er massiv og tung.

Dj’en og produceren har været en af de toneangivende på den tyske scene i mange år, både med sine feststemte og meget technoinspirerede dj-sets, eminente remix og egne alsidige produktioner. Med et øre for, hvad der rykker og fingerfærdighederne til at sammensætte sit eget, har han krydset utallige grænser fysisk som musikalsk

‘Pictures’ er, som forgængeren ‘Loud’, et personligt og særegent album. Timo, med hjælp fra producer Martin Buttrich, sætter ud på opdagelse i det elektroniske univers, uden at han på noget tidspunkt slipper dirigentstokken. Det er atmosfærisk melodiøst, dansevenligt rykkende, og samtidig sammenhængende.

Det er et album produceret med stor snilde, kendskab og åbenlys kærlighed til musikken. Musikken er gennemgående dyster og tung, hvilket de drevne og manipulerede basgange manifesterer. Timo bevæger sig smidigt ind, ud og på tværs af breakbeat, bigbeat, den mere afdæmpede electronica, holdt sammen af technoens nærværende, men usynlige åndedrag.

Første singleudspil er ‘First Day’, et dansabelt og egentligt simpelt nummer, hvor Timo med hjælp fra Jokate og Brian Molko (Placebo) på vokal beviser, at han vitterligt er en af mestrene. Mindre overbevisende er han ikke på ‘4 Ur Ears’, hvor han viser sit fulde potentiale. Med Kelis på vokalen kommer han rundt i alle kringelkrogene af det elektroniske univers, og gør det til sit eget. Et ovenud suverænt track på et album langt over det jævne skabt af en sand mester.

Timo Maas. 'Pictures'. Album. A&E Records/Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af