Dj Shadow

3 6

Da ‘Endtroducing…’ kom på gaden i 1996 ville roserne ingen ende tage. Så godt som alle medier udelte topkarakterer, pladekøberne var mindst ligeså begejstrede, og albummet fik stort set fra første dag status som en klassiker. Den på det tidspunkt 23-årige Josh Davis alias Dj Shadow leverede – med et album bygget op om samples – hiphop på en måde som de færreste havde hørt tidligere, og det lykkedes ham at etablere ‘turntablism’ som en genre man holdt øje med. En genre hvor dj’s stadig spiller andres plader, men hvor de gør det med så megen ekvilibrisme og teknisk dygtighed, at de i sandhed er musikere med pladespillerne som instrument. Men det slutter ikke her, for oven i alt det, er “Endtroducing…” ældet med ynde.

Nu er det så blevet muligt at erhverve sig en deluxe edition af albummet. En dobbelt cd pakket ind i et lækkert papcover, som ud over cd’erne også indeholder en fin lille booklet med et lille essay samt lidt noter om ekstramaterialet på cd 2. Udgivelse indeholder nemlig udover den først cd med det oprindelige album også en hel cd med ekstramateriale. Dette består hovedsagligt af alternative takes, demo versioner og lignende samt et par remixes af tracks fra det oprindelige album. Disse versioner er alle af høj kvalitet, men med undtagelser af få remix skiller de sig ikke nævneværdigt ud, og det er svært ved at se relevansen af deres tilstedeværelse. Dét er lidt nemmere i de få nye numre samt cd’ens sidst skæring, en 14 minutter langt liveoptagelse fra 1997.

Alligevel må man erkende, at cd 2 mestendels er en tilegnet fans, og selvom rigtige fans som bekendt labber det meste i sig, kunne man godt have ønsket sig noget mere interessant ekstramateriale. Har man ikke albummet i forvejen er denne deluxe edition et fint køb, men har man det allerede stående i samlingen, så er der ikke nævneværdig grund til at skifte sit eksemplar ud. ‘Endtroducing…’ taler for sig selv, og behøver ikke den nye luksus.

Dj Shadow. 'Endtroducing...'. Album. Island/Universal.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af