HIM

Titlen på de finske goth-rockere HIM’s femte album ‘Dark Light’ er både uopfindsom og intetsigende – og dermed beskriver den faktisk numrene på pladen helt præcist.

Finland har åbenbart besluttet at gøre melodisk rock med gotiske under- og overtoner til et varemærke, og for tiden er også Nightwish og The Rasmus på banen for at promovere genren i Danmark. Det gotisk-dystre ydre på HIM’s nye albumcover og sangtitler som ‘Vampire Heart’, ‘Behind the Crimson Door’ og ‘Drunk on Shadows’ viser sig dog hurtigt at være falsk varebetegnelse. For bandet lyder langt hen ad vejen som et velfriseret drengeband, der har lagt deres letbenede uptempo popsange oven på en bund af metalguitar.

Alle albummets ti numre er skåret af det samme stykke marcipanbrød og viger aldrig fra de gennemtærskede standard akkord-rundgange, der har været HIM’s opskrift lige siden debuten i 1997. Enkelte steder brydes den faste struktur helt ekstraordinært eller man tager sig i at nynne med på et omkvæd hen over opvasken. Men alt i alt er ‘Dark Light’ fyldt med tomme kalorier, og de melodiske guitar-, klaver- og strygertemaer er overfladebehandlet med et lag af rumklangseffekter, der må siges at overskride alle anerkendte grænseværdier.

HIM. 'Dark Light'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af