Amstrong

Selv om vi herhjemme råder over en relativt overskuelig musikscene, så hænder det ind imellem, at en gruppe bliver overset i helt uhørt grad. Sådan forholder det sig med Amstrong, og hvor er det ærgerligt. Her har vi et seriøst bud på, hvordan man med den rette tilgangsvinkel kan levere popmusik med så sjældne elementer som intellekt og originalitet iblandet.

Dybsindig kvindelig vokal, sart elektronik, underfundig, næsten triphoppet rock og sælsomme strygerarrangementer er blot nogle af de fine redskaber, Amstrong benytter sig af. Nogen egentlig genre er vanskelig at presse ned over gruppen, der dog alligevel fremstår ufatteligt stilbevidst. Der er med andre ord glimrende sammenhæng i materialet, der det meste af tiden formår at overraske med en tilpas legelysten personlighed. At der til tider opstår en melankolsk stilstand, der ubesværet bidrager til de hvide vægges anonymitet omkring en, er ganske enkelt trist. Disse dødvandeperioder er heldigvis i fåtal, men ikke desto mindre i skarp kontrast til det ellers kompromisløse (pop)udtryk.

Kvartetten, der har rødder i blandt andet 80’er-mastodonten Kliché og Barometer-rytteren Antenne, er allerede nået til album nummer tre siden debuten ‘Sprinkler’ fra 1998. Den blev sammen med efterfølgeren ‘Hot Water Music’ sendt ud i det meste af Europa og i USA af det hamrende begejstrede tyske selskab Clearspot/EFA, der også huser navne som finske 22 Pistepirkko og australske Go-Betweens.

Der er ingen tvivl om, at gruppen med sin særlige og stemningsmættede lyd vil være i stand til at skubbe lidt til det samlede danske regnskab.

Amstrong. 'Lack of You'. Album. Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af