Kate Bush

Poppens mystificerede troldkvinde er efter 12 lange år tilbage med et nyt magisk bryg. ‘Aerial’ er kun den 47-årige englænder Kate Bush’ ottende album på næsten 30 år. Debuten ‘The Kick Inside’ kom i 1978 med monsterhittet ‘Wurthering Heights’, som gav hende et bemærkelsesværdigt gennembrud. For Bush har altid gået hvor det passer hende i poppens univers. Det fortsætter hun med at gøre, nu hvor de fleste ellers havde frygtet, at hun havde lagt karrieren på hylden med så lang en musikalsk pause.

‘Aerial’ er et dobbeltalbum med i alt 16 sange, som består af den nedtonede ‘A Sea of Honey’ og den konceptuelle og mere rockede størrelse ‘A Sky of Honey’. På rejsen kredser Bush om frodig romantik og kosmiske bevægelser og sindstilstande, der bruser gennem hele følelsesregisteret, mens hendes tekster samtidig formår at gå deres helt egne veje.

Hvem ville ellers synge om noget så usexet som matematisk poesi og talkombinationer i sangen ‘Pi’, mens den smukke ‘Mrs. Bartolozzi’, kun akkompagneret af klaver, spinder et næsten erotisk ritual over det at vaske tøj i vaskemaskinen. »My blouse wrapping itself around your trousers / Oh the waves are going out«.

Kate Bush beviser endnu engang, at hun er en kvindelig ener fyldt med dybde og eksistensberettigelse, og gamle som nye fans vil få alt, hvad de ønsker sig på en magisk rejse af en enestående popplade.

Kate Bush. 'Aerial'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af