Queens of the Stone Age

Queens of the Stone Age har grebet alternativet til tidens typiske opsamlings-udgivelser og, med rigeligt at byde på, udsendt en kombineret live-dvd og -cd.

Hoveddelen består af en koncert, optaget på det store prangende Brixton Academy i London med flotte totalskud og lange kamerature henover scenen. Dette er klippet sammen med en anden koncert optaget dagen efter på den noget mindre og meget stemningsfyldte rockklub Koko. Her er der dog optaget med håndholdte analoge kameraer af smalfilms-typen. Dette er så krydret ganske korte klip fra blandt andet studiesessions, bus- og drukture, interviews. Det er utrolig stemningsfyldt og, må jeg være ærlig og sige, på billedfronten en af de flotteste live dvd’er, jeg har set. Også lydsiden der er mixet både til 2 og 5 kanaler, er utrolig flot.

Man kan dog have en anke omkring valget af materiale: De nyeste og stadig aktuelle numre fra ‘Lullabies to Paralyze’ er meget oversete. Hvor er for eksempel andensinglen ‘In My Head’ og, ikke mindst, det 10 minutter lange opus ‘Someones In The Wolf’? Med en enkelt undtagelse er numrene på cd’en de samme som på dvd’en, og når nu der er tale om optagelser fra to aftener, kunne man måske godt have differentieret lidt. Men det er jo nok prisen for, at Queens of the Stone Age har insisteret på kun at bruge rå optagelser, uden efterbehandling og snyd.

Ekstramaterialet byder på meget skrabede liveoptagelser helt tilbage fra bandets spæde start foran 50 mennesker og frem til idag og, ikke mindst, et hysterisk morsomt kommentarspor. Der er underholdning nok til mange timer, og trods det, at det nok mest er de ældre fans, der er blevet tænkt på, er dobbeltudgivelsen absolut et køb værd.

Queens of the Stone Age. 'Over the Years and Through the Woods'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af