Sci-Fi Skane

Thomas Öberg og Jonas Jonasson fra de svenske støjrock-vikinger Bob Hund er albumaktuelle med deres nye elektroniske sideprojekt Sci-Fi Skane. Og de to barndomsvenner fra Helsingborg har konsekvent droppet bandets karakteristiske lyd af duellerende guitarer og i stedet fundet sammen med rumhunden Laika og ladet deres kærlighed til Kraftwerk og sympati for Suicide komme til orde.

De 11 skæringer er bygget op af elektroniske rundgange fra det syntetiske orkester Jonas Jonasson, og de idérige melodistykker bindes sammen af Thomas Öbergs skælvende sang, der på klingende skånsk bringer den højtflyvende syntheziser-blues ned på jorden. Trods den kolde, teknologiske lyd varmer det at høre Öberg atter fremføre sine tekster på modersmålet, i stedet for det engelsksprogede eventyr i Bergman Rock, som svenskerne senest har fokuseret på – uden dog at gode gamle Bob er gået helt i hundene.

Albummet er opsendt med et selvlysende cover og en vis skandinavisk weltschmerz i bagagen, bortset fra de legesyge singler ‘Jag har aldrig bott vid en landsväg’ og ‘Vi kommer försent til bluesen’, der sender passagerer med dansesko i kredsløb om discokuglen. Førstnævnte bygger på Canned Heats Woodstock-bluesrocker ‘Going Up the Country’, men det er i de mere seriøse øjeblikke, at skåningene for alvor rammer centralnervesystemet med nye lydimpulser af beats og kantede melodier. Som i ‘Falla hårt, landa mjukt’ – en tyst ballade så stille som verdensrummet, brygget på tårer og trommemaskiner.

Duoen har selv kaldt ‘Känslan av att jorden krymper växer’ et elektronisk soundtrack til den tid, vi lever i. En tid, som Kraftwerk profeterede allerede på ‘Computer World’ i starten af 1980’erne. Dermed rejser Sci-Fi Skane tilbage til fremtiden – på ægte retro-futuristisk vis.

Sci-Fi Skane. 'Känslan av att jorden krymper växer'. Album. Silence/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af