Ashtiani & Baltzer

Hvis du netop nu tænker over, at du har hørt navnet før, så er der en god grund til det, for Ashtiani & Baltzer er medlemmer af det anerkendte hiphop-kollektiv Nobody Beats The Beats. Og selvom duoens debutplade oser af kollektivets kreative og unikke lyd, så er inspirationen fra den varme reggae med til at bringe endnu et lag til deres produktioner.

Der er ingen tvivl om at Ashtiani & Baltzers musikalske hjerte banker for hiphop, men brugen af de mange dubeffekter skaber en melankolsk stemning og lyd, der får ens krop til at flyde som en lavalampe, og man drømmer om at læne sig tilbage i stolen med høretelefonerne på. Netop denne interessante sammensmeltning imellem dub/reggae og hiphop gør, at ‘Beats & Bassline’ er et spændende og anderledes alternativ til ikke bare, hvordan hiphop kan udforme sig, men musik i det hele taget.

Gæstevokalisterne er håndplukket til hvert enkelt nummer, og hvad end det er multitalentet ADL, der flyder over dub-nummeret ‘Overstand’ eller veloplagte Mandingo, som spæner over reggaeproduktionen til nummeret ‘Run’, så bliver det udført meget overbevisende. Rapperne er i samme gear og leverer stilsikre præstationer. Desværre er det bare lidt ærgerligt for balancen på pladen, at man ikke opnår den samme flydende fornemmelse af den mere rendyrkede hiphop-lyd, som når de krydrer produktionerne til med horn og dub-effekter.

Ashtiani & Baltzer. 'Beats & Basslines'. Album. Sonny B Recordings/EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af