Avantgarde-kunstner lægger maden på hylden

Den eksperimenterende og politiske electronica-kunstner Matthew Herbert, der sidste år udgav lyden-af-mad-albummet ‘Plat du Jour’, udsender et nyt album til maj.

På sidste års album rekonstruerede han blandt andet Bush’s takkemiddag med Blair, kørte den over med en tank, bagte dessertkagen og bragte den til stedet for et af de første slag i den amerikanske borgerkrig, hvor han akkompagneret af vinglas fik en tidligere efterretningsagent til at skyde den med sin 9mm. Alt blev optaget og kogt ned til musik.

På det kommende album vil han dog være mere sangorienteret og bruge mere traditionelle instrumenter. Men der er stadig masser af specielle lyde på albummet. Således har han lavet et nummer af 177 lyde, som hans fans har sendt ham. Og ellers kan man ifølge Matthew Herbert høre lyde af golfkøllesving, meteroitter, biler, host og benzinpumper…

Sidste år opførte Matthew Herbert albummet ‘Plat du Jour’ på Jazzfestivalen i København og forrige år gæstede han Roskilde Festival med sit Big Band.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af