Blue Foundation

Inden inkarnerede fans af en Danmarks mere lovende grupper kaster sig i struben på denne anmelder, vil jeg skynde mig at slå fast, at jeg var rigtig glad for ‘Sweep of Days’. Endda så glad, at jeg sendte den som repræsentant for et år siden, da en musikinteresseret amerikansk ven, fortjente en god ‘eksotisk’ dansk cd i gave.

Hvorfor så denne mavesure karakter over for gruppens nye 7-numrede EP? Jo, fordi at det simpelthen er for tyndt. Fire af numrene er nye versioner af allerede udgivne numre, med en lidt mere tung lyd, fremynglet gennem den heftige tour-virksomhed. Det femte er en sang fra Per Flys ‘Drabet’ – og så er der to nye ‘smagsprøver’. Det virker som et desperat markedsstunt for ikke at blive glemt, eller værre: at tjene lidt håndører. Nu hvor vi har fået dette herlige internet, så smid dog alternative versioner op på hjemmesiden, som ekstra guf til inkarnerede fans.

De nye numre peger i en spændende retning for en udvidet palet i fremtiden. ‘This is Goodbye’ er et stærkt nummer, men også den lidt uforløste ‘Dead Woman’s dystert drømmende prog-rock lyd skal blive interessant at høre side om side med Kirstine Stubbe Teglbjærgs bløde vokal. Altså, når de engang igen udgiver noget for alvor.

Blue Foundation. 'Dead People's Choice'. Ep. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af