Henrik Hall

Henrik Hall har i mere end et årti været mundharpespiller og musikalsk altmuligmand i Love Shop. Han udgjorde på mange måder om ikke sjælen, så i hvert fald kroppen af den trehovedede dinosaur i nyere dansk rock, der desværre uddøde for snart to år siden. Halls harpe gav ofte Jens Unmacks tydelige diktion og Hilmer Hassigs langstrakte lydlandskaber et lidenskabeligt modspil og et mere legemligt liv.

På samme måde fylder den rutinerede rockmusiker sit sortsynede, men stærkt sympatiske soloalbum med nerve og nektar, når han blæser luftstrømmen fra et langt liv ud gennem sin melankolske mundharpe. 58-årige Hall har allieret sig med sin gamle gruppes livebesætning i form af trommeslageren Thomas Duus, bassisten Thomas Risell og elektrikeren Mikkel Damgaard, der desuden har produceret pladen. Og selv Jens Unmack kigger forbi på den Love Shopske ‘Baby’.

I et hudløst ærligt tekstunivers med personlig poesi afspiller Halls jordnære jukeboks sange om anti-amerikanisme, amoriner, dødsangst og debut, imens ‘Langt fra den nye by’ fortæller, hvorfor kærlighedsbutikken til sidst drejede nøglen om.

Lydbilledet er i bredformat og fyldt med new wave-nuancer og god, gammeldags glamrock med Roxy Music-referencer tilsat et klyngebombardement af korarrangementer på en massiv elektronisk bund med sorte synths, vibrerende vocoder og melodiøs moog. Det hele fremstår moderigtigt og moderne, trods de tilbageskuende toner og tendenser – dog har den lydmæssige lagkage enkelte steder fået et lag for meget, hvilket hæmmer det ærlige og ægte udtryk en smule.

Alligevel har Henrik Hall begået et habilt og helhjertet håndværk, der rocker, ruller, rører og rykker – respekt!

Henrik Hall. 'Solo'. Album. A:Larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af