Matt Costa

Matt Costa er en glad guitardreng, der på sin debutplade ‘Songs We Sing’ traller ufortrødent derudaf, med Jack Johnsons pladeselskab Brushfire Records i ryggen. Det skal da heller ikke være nogen hemmelighed, at både Jack Johnson og Ben Harpers lidt soulede folk-lyd har sat sit præg på Costas plade – men det er der ingen skam i, når de blot optræder som inspirationskilder, for Matt Costa er helt sin egen.

Han besidder en drenget charme og han synger ind i mellem med en sådan energi i stemmen, at man fornemmer, at det ikke handler om skønsang, men om at udtrykke en stemning. Der er i virkeligheden en dels fællestræk mellem med vores egen nordiske bullerbasse Håkan Hellström, især på numrene ‘Cold December’ og ‘Sunshine’. Costa synger også fordi han ganske enkelt har noget på hjerte og det er en fornuftig disponering, når man ikke har verdens største sangstemme.

Man kunne have ønsket sig, at han havde holdt sig fra countryen, der præger sange som ‘Sweet Rose’ og ‘Ballad of Miss Kate’. Han har ganske enkelt ikke besøgt Folsom Prison nok gange og drukket tilstrækkeligt med sjusser til, at han er troværdig som countrysanger. Hans force ligger i de små hyggelige kompositioner, hvor hans historiefortælling kommer til sin ret, og som pludselig får det til at lyde som om at sommeren er lige om hjørnet.

Matt Costa. 'Songs We Sing'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af