Sticky

Hvem skulle have troet at en sang om en forholdsvis ukendt bordtennisspiller kunne være kickstarteren til karrieren? Men sådan er livet så uforudsigeligt og om ikke andet, så i det mindste også teksterne hos debutaktuelle ‘Sticky’.

Efter al opmærksomheden, der fulgte i kølvandet på demoen ‘Finn Tugwell’, er yderligere 12 sange kommet til, og albummet ‘Atomteoretisk eftermiddag’ står klar til at udvide dit bekendtskab til ofte oversete emner indenfor musikkens verden.

Med reglen om at hver tekst blot må tage omtrent 10 minutter at kreere, er det blevet til ganske løjerlig lyrik. Vi er fjernt fra sange om hjertets kvaler og jammerdaler, men derimod er der snarere dømt drengeværelse og -røv over hele linjen. Med titler som ‘Estland er et Festland, ‘Sejlersko og Bøssoid’ samt ‘1000 bajer – 1000 hash’ er stilen lagt.

Men hvor teksterne måske nok overrasker med deres løjerlighed og kan virke ganske befriende, så mangler melodierne til gengæld lidt af netop denne uforudsigelighed.
Der er dømt guitarbaseret pop-rock med små afstikkere til både rap og punk; men det mangler bid og vrid. Hver for sig gør sangene det ganske udmærket, men som en samlet buket fremstår de simpelthen en smule for ensformige, træge, og svære at skelne fra hinanden.

Især i disse år, hvor vi i Danmark har bunkevis af dansksprogede pop-rock bands, kræver det noget ekstra at skille sig positivt ud. Det formår Sticky desværre ikke på deres albumdebut.

Sticky. 'Atomteoretisk eftermiddag'. Album. Noiz Music/EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af