Baby Shambles – rod med høj underholdningsværdi

»Mon de overhovedet dukker op?«, er nok dén tanke, der har rumsteret i manges hoveder op til Baby Shambles ‘første koncert på dansk jord. Og ikke uden grund, for bandet er notorisk kendt for at aflyse koncerter, mest som følge af frontmand Pete Doherty velbeskrevede omgang med hårde stoffer. Tvivlen fik ny næring, da det via Trains højttalere blev annonceret, at bandet på grund af »lidt transportproblemer« først ville gå på 23.30 – to timer senere end planlagt.

Men så stod de der, Baby Shambles. Med en bleg, mager og tydeligt påvirket Pete Doherty i spidsen, og bandet kastede sig hovedkulds ud i deres ekstremt skramlede rock, tilsat lidt reggae her og der. Starten var mildest talt ujævn, og det var først under ‘La Belle et la Bête’, at der kom bare nogenlunde styr på tropperne. Men fokus var der kun i små perioder, og hvis man mener, at debutpladen ‘Down in Albion’ er løs, så var det intet i forhold til denne koncert, som mest af alt mindede om en tur i øvelokalet.

Musikalsk var det kun momentvist godt, og dybest set var det noget forfærdeligt rod, bandet diskede op med. Undervejs var der umotiverede pauser, og flere numre blev afbrudt midtvejs, når Pete Doherty knaldede mikrofon og guitar i gulvet eller væltede rundt med mikrofonstativet. Foruden dette formåede evigt uheldige Doherty at blive brændt i ansigtet af sin egen cigaret, snuble i et kabel samt få elektrisk stød, ligesom han kylede adskillige drinks ud over publikum. Mellem pauserne var der jo også musikken, hvor især singlehittet ‘Fuck Forever’ fyrede godt op under det ret unge publikum, og selvom det musikalsk haltede, så var Baby Shambles denne aften absolut underholdende.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af