Pearl Jam

En 15-årig teenager kan give de fleste forældre grå hår, men det kan fem mænd på snart fyrre også. Tilbage i 1991 fik Pearl Jam mast deres ansigter godt og grundigt fast i folks bevidsthed med debuten ‘Ten’, der solgte, så både hatten og grungebølgen passede på frontmand Eddie Vedder & Co. fra Seattle.

Men brød de sig om statusen som feterede rockstjerner? Niks. I hvert fald ikke på det kommercielle område, hvor Pearl Jam ikke var sene til at binde en anti-kommerciel spændetrøje om sig selv: Ikke noget med at lave musikvideoer og promovere sig i alskens glittede tv-shows. Den linie har kvintetten holdt lige siden, og med ‘Pearl Jam’ er det en stadig stædig og hidsig teenager, der vender tilbage til den uspolerede rockenergi fra netop den 15 år gamle debut.

Ørerne når dårligt nok at orientere sig, før guitarerne river og flår albummet i gang med den suveræne rock-sag ‘Life Wasted’. “I have faced it / A life wasted / I’m never going back again”, synger Eddie Vedder, og så er tonen ligesom lagt: Det har aldrig været tivoliture og forårsforelskelser, Pearl Jam-forsangeren har kredset om – og heller ikke i denne ombæring.

Vedders smertende stemmebånd kan blive trættende at høre på, men så er der heldigvis masser af hvæsende og punket vildskab at fornøje sig med hos guitaristerne Stone Gossard og Mike McCready. Skulle det også blive for meget af det gode for de sarte ører, har Pearl Jam sikret sig et par vandætte skodder med de dejligt jordnære rockperler ‘Gone’ og ‘Parachutes’. Fyrre, fed og færdig? Slet ikke. Pearl Jam er en forbavsende viril teenager.

Pearl Jam. 'Pearl Jam'. Album. Sony BMG.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af