Pellarin & Lenler

Det har aldrig været svært at gennemskue, at de tyske troldmænd Moritz Von Oswald og Mark Ernestus, der gemmer sig bag navne som Basic Channel og Rhythm & Sound har haft enorm betydning for danske Lars Pellarins virke som producer. Nogle vil endda sige for stor betydning, for Pellarin har ikke behøvet sige noget. Man kan sagtens selv høre det. Modsat vil andre sige, at så længe man formår at bære arven efter to så store mestre med stil, har man gjort det godt.

På ‘Going Though Phases’, hvor Pellarin har slået sig sammen med makkeren Kim Lenler fornægter den tunge arv sig heller ikke. Den tunge, elektroniske dub som Rhythm & Sound introducerede for europæerne i starthalvfemserne lægger bunden på et album, hvor d’herrer Pellarin og Lenler imidlertid giver et bud på en personlig fortolkning. Dette er klart allerede på albummets anden skæring ‘Restless’, hvor Raz Ohara giver en smagsprøve på sit fabelagtige vokalarbejde – vokalarbejde af en type, som aldrig havde fundet vej til en Rhythm & Sound-plade, men som her på albummet viser sig at kunne fungere upåklageligt i selskab med klinisk, bastung dub. Udover Raz Ohara finder man fine vokalbidrag fra The Plan, Tiger Baby-forsangeren Pernille Pang og Antenne.

Således er det især på numrene med vokal, at duoen formår at overraske. På den anden side, vil enhver dubfan af den tyske skole, sætte pris på et nummer som ‘Skyskraberen på Bellahøj’, for uanset om det er hørt før, så er det vel udført.

Pellarin & Lenler. 'Going Through Phases'. Album. Statler & Waldorf/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af