Cortney Tidwell

Født og opvokset i Nashville, Tennessee er Cortney Tidwell alt andet end din gængse countrysangerinde. Skørterne er tværtom trådt godt i stykker, og med syvmilestøvlerne elegant snøret fast kommer hun vidt omkring, når genrens landskab betrædes og grænserne brydes.

På debutalbummet, og efterfølgeren til den selvbetitlede ep, synes Tidwell på denne vis at være nået helt frem til Nordens kølige lande i søgen efter udtryk. Med sine spartanske beats og atmosfæriske electronica kan tonen ind imellem lede tankerne hen mod kunstnere som Múm, Stina Nordenstam og Björk – som eksempelvis i ‘I Do Not Notice’, uden dog at Tidwell mister sit særkende.

For udover den nordiske glød titter mange andre stilarter frem, mens der tiskes og hviskes, og de elektroniske elementer leger med. En overhængende tristesse præger albummet, der med melankolien tronende besynger bedrøvelse, ledsaget af akustisk guitar, blæsere og undertiden endog glimt af steel-guitar og banjo.

Indimellem titter også sange som ‘Missing Link’ og ‘Lala’ frem, der med deres mere up-beat rytmer fungerer som kærkomne oaser midt i al vemodet. Bedst er ‘Society’ dog, der, med konstellationen Lambchop’s Kurt Wagner kontra Tidwell, ganske simpelt imponerer.

Tidwell besidder en fængslende, skrøbelig og rig vokal, der gør det svært ikke at lade sig fange ind. Og selv om der nok synges med sørgmodig mine, er indtrykket albummet efterlader alt andet end det. Debutalbummet fra Tidwell er opmuntrende og lovende.

Cortney Tidwell. 'Don't Let Stars Keep Us Tangled Up'. Album. Ever Records/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af