Beatman & Rockin

DJ Typhoon og hans Nobody Beats the Beats-kollektiv har for længst erobret førertrøjen i dansk hiphop, og med udgivelsen af ‘Who´s Supa Now!’ udbygges føringen yderligere. Producerduoen Beatman & Rockin’ leverede under navnet Nick Nack fine bidrag til de tre NBTB-plader, og som tak for veludført arbejde er de nu blevet belønnet med muligheden for at lave et debutalbum, hvilket viser sig at være en overordentlig god idé.

Fra ende til anden er albummet spækket med luftige beats, kreative opbygninger og underfundige påfund. De to musikere spiller de fleste instrumenter selv, og det giver en vellyd og ensartethed i lydbilledet, så de ubesværet kan glide mellem instrumental spacefunk, rendyrket hiphop og urban pop. Resultatet er et varieret album, der samtidig fremstår sammenhængende og lettilgængeligt.

Gæstelisten er lang, men virker nøje udvalgt, da gæsterne i langt de fleste tilfælde passer fremragende til de enkelte produktioner. Timbuktu og Chords er flyvende på den sjælfulde ‘Find a Way’, sangerinden Linn er drivkraften på den pulserende ‘Little Darling’, mens Louis Logic viser flabet topform på ‘Mean Streak’. Instrumentalnumrene er i undertal, hvilket er et mikroskopisk minus, da de alle er små pletskud. Især ‘Potato’ med højoktan electrobund fremtvinger ufrivillige bevægelser i det meste af kroppen.

Beatman & Rockin’ leger med elementer og genresammensætninger, der alle er hørt før, men deres karakteristiske, lette soulede lyd giver albummet en friskhed. Det er ret super.

Beatman & Rockin. 'Who's Supa Now!'. Album. Sonny B. Recordings/EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af