Bonobo

Uden at være en idiotsikker garanti for musikalske pletskud, plejer udgivelser fra det engelske selskab Ninja Tune som regel at være ret gode. Bonobos tredje originale album, ‘Days To Come’, er ingen undtagelse. Simon Green, som Bonobo hedder i virkeligheden, har tidligere beskæftiget sig med downtempo og lounge, og med sin nye udgivelse bliver han i store træk inden for de samme rammer.

Albummet er præget af en blå, lyrisk lyd, men spændvidden er stor, fra pletvis discoagtige sager som ‘Transmission’ til det soulede titelnummer og helt overordnet en mængde tracks med udgangspunkt i jazzede live-samples, hvis tonesprog leder tanken hen på kollegaen fra Ninja Tune, Amon Tobin (hør specielt ‘On Your Marks’). I det hele taget bruger Bonobo på ‘Days To Come’ i vid udstrækning live-instrumentering, hvilket gør albummet meget nærværende.

Bonobo har produceret et solidt og lytteværdigt album, der er fedt uden at være nyskabende. De øjeblikke, hvor albummet virkelig lyser op og skiller sig ud, er numrene, hvor sangerinden Bajka gæsteoptræder. Her skaber musik og sang virkelig synergi. Hendes udtryksfulde og selvsikre vokal giver lytteren gåsehud langt op og ned ad armene og bidrager til at gøre albummet til et smukt og engageret bekendtskab.

Bonobo. 'Days To Come'. Album. Ninja Tune/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af