DJ Shadow

4 6

Med det dybt originale album ‘Endtroducing’ fra 1996 blev den amerikanske hiphop-pladevender DJ Shadow selv til en musiker, andre dj’s lader snurre under sig med 33 omdrejninger. Her satte skyggen med virtuositet brudstykker af andres musik sammen til et album, der fik clubfolket, hiphoppere og rockere til at danse side om side under energiske performances, hvor barriererne mellem dj-set og koncert ophørte.

Udgangspunktet for DJ Shadows tredje album er derfor ikke længere en introduktion til ham selv. Titlen refererer derimod til de ‘udskud’, hans hjemland i stadig større omfang skyder fra sig, fordi de ikke passer ind i det ariske glansbillede. Her er det indlysende de fattige sorte i syden, som synes undværlige under orkaners raseri, DJ Shadow hylder i vredesudbruddet ‘Seein Thangs’ med verbale hug fra rapperen David Banner.

Med en større portion rap leveret af en mindre hær i den hårdere ende er ‘The Outsider’ et langt mere direkte album end de foregående og understreger for alvor DJ Shadow som andet end et talent foran dansegulvet. Vreden og energien er direkte og leveres uden omsvøb. Alligevel er der som vanlig givet plads til mere afslappede øjeblikke, hvor pop og soul nødvendigt åbner op for de opbyggede spændinger, selv om enkelte åbninger nemt kunne have været undværet, da deres roller fremstår lettere skizofrene. Som et par behagesyge musikalske outsidere blandt skarpe tunger.

DJ Shadow. 'The Outsider'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af