Head Like A Kite

Sushirobo-guitarist og stifter af Pattern 25 Records, Dave Einmo, er på gaden med første album under solonavnet Head Like a Kite, et 33 minutter langt soundtrack til hverdagen. Sammensat af brudstykker fra gamle 70’er smalfilm står albummets portrætter som tilfældige snapshots, fragmenter af dagligdagslyde, der med guitarriffs og R2D2-agtig robotbliptronic vikles ind i nye sammenhænge.

Dave Einmo trækker på en rig palet af mellotron, koto, cello og den karakteristiske lyd fra smalfilmsapparatet, der ruller som ledetråd gennem alle lydbillederne. Krautrock og post-punk er affyringsrampen, men albummet glider langsomt over i en større filmisk lyd.

‘Tell Mommy You Want a Sip of Her Beer’ åbner i støvede Beck-inspirerede diktafonoptagelser, men finder vej til et drømmende univers, der minder om Airs ‘Virgin Suicides’-soundtrack. Sangene ‘My Crystal Trousers’og ‘Blue Merlot in Tokyo’ følger samme tråd – ligesom den svævende ‘Scenes from the World Trade Center 1979’, der står som albummets stærkeste.

På resten af albummet spøger lysten til at lyde som Sonic Youth, men når Head Like A Kite forsøger at pryde sine kornede filmstrimler med et radiohit som ‘A Dime and A Cigarette’, falder det helt igennem, og lyder mest af alt som en dårlig blanding mellem det sene Weezer og en beskidt version af Hanson. Dave Einmo har sammensat et album, der lægger op til en selektiv tilgang. Pluk det, der kan bruges, og lad resten af filmstrimlen passere forbi med let anerkendende nik.

Head Like A Kite. 'Random Portraits of the Home Movie'. Album. Pattern 25/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af