Danish Metal Awards klar til uddeling

Programmet og nomineringerne til dette års Danish Metal Awards er blevet offentliggjort. De hårdtslående svenskere In Flames (billedet) bliver årets headliner, og ud over dem optræder de danske sværvægtere Mercenary og Illdisposed.

Ligesom sidst bliver det Carsten Holm fra P3, der skal styre løjerne ved metalfesten. Han skal samtidig stå for at uddele de mange priser, som skal finde deres ejermænd. En 15-mands stor jury har valgt en række udgivelser, som alle dyster i forskellige kategorier, og både dansk og udenlandsk metal skal hyldes.

Danske Raunchy er foreløbig topscorer med fem nomineringer, mens Raunchy, Illdisposed og Saturnus alle snupper fire nomineringer. Også de meget succesfulde og anmelderroste metal-swingere Volbeat er nomineret for en enkelt pris nemlig Årets Liveact, specielt efter deres fremragende koncert på dette års Roskilde Festival.

Prisen for Årets Metal Album er uden tvivl den mest eftertragtede, og det er også en række solide udgivelser, der er nomineret her. Både Illdisposed og Mercenary er nomineret for deres nyeste udgivelser, ‘Burn Me Wicked’ og ‘The Hours That Remain’, mens Raunchy (‘Death Pop Romance’) og Saturnus (‘Veronika Decides To Die’) fuldender det hårdslående felt.

I den internationale kategori er feltet også tungt besat med In Flames, Mastodon og Satyricon og lidt overraskende Tools’ ‘10.000 Days’. Et band der lægger sig lidt ved siden af det typiske metalact, men ifølge Carsten Holm fra P3 er det kun med til at understrege metalscenens store bredde.

Danish Metal Awards 2006
Live: In Flames, Illdisposed, The Psyke Project og Mercenary
Amager Bio, Øresundsvej 6, København S
Lørdag den 18. november kl. 20:00
Forsalg: kr. 290,- + gebyr (Gaffabillet og Billetnet)

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af