Guide til Copenhagen Music Week

Københavns nye musikuge, Copenhagen Music Week, er mere og andet end to gange Curtis Stigers, blues jam på Mojo’s og Marie Key Band i Lyngby. Vi foreslår et slalomløb forbi de små koncerter og de seje fester, der også pryder programmet i dagene fra den 25. oktober til den 2. november.

Onsdag den 25. oktober
Der bliver gang i den over hele byen allerede fra første aften. Pink spiller i Forum, Lisa Nilsson i Store Vega og Curtis Stigers i Copenhagen Jazz House, ligesom også de mindre og mellemstore spillesteder som Mojo Blues Bar, Stengade 30 og The Rock har lygterne tændt fra starten.
Vi vil dog ikke tøve med at anbefale Soundvenues egen releasefest på Loppen, der bliver et brag af en dobbelkoncert med de polkaprikkede 60’erinspirerde doopwop-pop-piger The Pipettes og de ikke mere alvorlige danske alternative poppionerer Oh No Ono bundet sammen af dj-kollektivet Kernefamilien. Det bliver helt enkelt et fyrværkeri af festlige rytmer.
Skulle man alligevel vægre sig ved en aften i selskab med forfriskende pop, og foretrækker man sin aften belagt med faste beats er den altid festlige onsdagsklub på Rust, MidWeekBrakes god for en omgang tilbagelænet orkesterhiphop med danske
Boom Clap Bachelors.


The Pipettes

Torsdag den 26. oktober
Da århusianske Tiger Tunes stak hovederne frem for tre år siden, var det som et af de mest forfriskende indslag på den festlige side af den danske musikscene i årevis. Tigrene holder stadig pause og har i mellemtiden engageret sig i andre projekter, blandt andre sangerinden, Marie Højlund, der nu laver eksperimenterende pop under navnet Marybell Katastrophy. Projektet kan opleves på Rust, sammen med indierockerne Fifty Foot Spider og hypereksperimentalisten Teppop. Og netop små skæve, og halvt ukendte navne er der rig mulighed for at opleve under Copenhagen Music Week. Ligeledes torsdag gælder det for eksempel den perlefriske electronica-producer Band AneCafé Kino, og electro-duoen Joy L i Musikcaféen i Huset i Magstræde.
Er man til det lidt mere intellektuelle, så kan krydsningen mellem electronica og klassisk musik i det kreative sammenstød mellem Anders Remmer (Dub Tractor) og PaceStengade 30 anbefales.

Fredag den 27 .oktober
Superheroes er gået i opløsning, men der er et nyt stort håb forude for den storslåede 80’er-inspirerede synth-rock i den højmelodiske afdeling. Navnet er Dúné og ligesom Troelsen og Co. er hjemstavnen Skive-egnen for det unge band, stærkt på vej frem. Dúné kan opleves til Soundvenue og Indie Nights rockklub Chelsea Hotel på Stengade 30, sammen med Phonovectra. Samme aften byder todages-festivalen Clubbinhagen i Kulturhuset Islands Brygge (K-I-B) på hiphop med blandt andre Tue Track, Craig G feat. DJ Typhoon og Beatman & Rockin’, og der er mere hiphop i Pressen i Politikens Hus, hvor Urban Jazz Days byder på den 28-årige britiske genreblender Soweto Kinch, der lægger lige stor vægt på hiphop og jazz.
Er man klar på at starte tidligt, kan man i øvrigt lige slå et smut omkring K-I-B, hvor Distortion og Lækker Lytter holder reception, og sender en karavane med pølsevogn med djs igennem byen.
Update: Fredag nat bliver for vild: Festemt tysk tonserelectro med Digitalism, der fyrer op for beats og riffs på Vega Natklub til Special Peoples Club.


Dúné

Lørdag den 28. oktober
Også lørdag er der mulighed for at opleve, hvad der rører sig i undergrunden, i bogstaveligste forstand i Lades Kælder, hvor de på en gang skarpe og dystre storbyrockere Green Concorde viser, hvad der er i vente med deres kommende album, og til arrangementer Under Grunden i Basement ved siden af Vega på Vesterbro, hvor Chicago In Flames, The Risktaker; Bob le Flambeur og Nancy and the Kapow! Circus Quintet er på programmet. På Rust kan man opleve mere drevent upcoming rock, med de tidligere Isles, der nu går under navnet The Kissaway Trail og Transmission Low.
Højere oppe ad rangstigen er de kompetente jazz/hiphoppere Kresten Osgood, Gisli og Thomas Vang i Lucie Baines på Musikcaféen i Huset i Magstræde en klar anbefaling.

Søndag den 29. oktober
»Det er to verdener, der ikke helt forstår, hvor afhængige de i virkeligheden er af hinanden«, har den danske støjrockdronning Signe Høirup Wille-Jørgensen aka. Jomi Massage sagt om sammenhængen mellem kompositionsmusik og rytmisk musik. Og præcist hvordan krydsningen af de to verdener kan lyde kan opleves i det tidligere Ex-Kirken, nu LiteraturHaus, i Møllegade på Nørrebro, hvor hendes musik bliver udsat for bearbejdning af gruppen Zoom med klaver, percussion, saxofon og laptop under Wundergrund Festivalen.
Samme aften er reggae/dub-clubben Rub’A Dub Sundays på Stengade 30 som vanligt garant for afslappet søndagsatmosfære med et godt musikalsk bagtæppe.


Jomi Massage

Mandag den 30. oktober
Udover de helt store navne, der kommer til byen i forbindelse med MTV Europe Music Awards, er antallet af spændende udenlandske navne, man kan opleve under musikugen, ikke ligefrem overvældende. Mandag aften er der dog to stærke amerikanske bands på programmet.
90’erne slackerprins Evan Dando er tilbage i front for en ny formation af sit gamle band The Lemonheads, der kan opleves i Lille Vega. Og at dømme efter de første reporter fra deres turné, kan man forvente en både clean og habil rundtur i det evigt friske bagkatalog.
Som Lemonheads byder også Midlake, der spiller koncert på Loppen, på en følelsesmættet indierock med rødder tilbage til 70’ernes Neil Young, der nok skal fastholde publikum fanget i en intens oplevelse.

Tirsdag den 31. oktober
En ting er de mange koncerter, en anden er feststemningen, der også gerne skulle kunne følge i løbet af Copenhagen Music Week. Tirsdag tager den del for alvor til med det første af to dages A-Festival i A-Huset på Islands Brygge. På Københavns mest cool location spænder aftenen over liveoptrædener med blandt andre WhoMadeWho, britiske Simian Mobile Disco og lokale dj-navne som Død, Halal Cool J, Djuna Barnes og Kjeld Tolstup.
Andre muligheder denne tirsdag tæller Danish Hiphop Extravaganza på The Rock med blandt andre Track 72 og Static & Nat Ill, og den eminente poprock-kvartet Lily Electric i Musikcaféen i Huset i Magstræde. Hvis man er i humør til tidlig opvarmning ude, så er der mulighed på Hotel Fox, hvor Melk-drengene vender plader i loungen.


WhoMadeWho

Onsdag den 1. november
Hotel Fox åbner loungen igen onsdag kl. 16:00, hvor Morten Fresh og Mike Sheridan står bag pulten til kl. 20:00. Og herfra begynder det for alvor at ligne noget. I Store Vega er der stor koncertcombo med The Killers, Blue Foundation og Veto. Dancehall-dronningen Natasja indtager K-I-B med The Raggapack og Gypsies og i A-Huset venter endnu et højt belagt aften og nat med koncerter med blandt andre Diefenbach, epo-555, Revl9n inden tyske Justus Köhnke går bag pulten med schläger-techno, der bliver fulgt op med mr. Kill Your Telly, MHM One og et specielt dub-set fra Trentemøller.
Trentemøller er desuden på programmet samme aften på Culture Box, sammen med Djuma Soundsystem og DJ Ronin.
Hold også denne dag øje med den musikalske pølsevogn, der ruller gennem byen.

Torsdag den 2. november
Og så kommer vi til den store aften. Justin Timberlake, P. Diddy, Keane, The Killers, Muse og Nelly Furtado er blandt navnene, der skal få årets MTV Europe Music Awards til at blive hængende i huskebogen. Showet løber af stablen simultant i Bella Centret og på Rådhuspladsen, og billetter fordeles gennem konkurrencer og til dem, der gider stille op til audition og vise, hvor vilde de er.
Uanset, hvor vildt det bliver med den stort anlagte prisuddeling, bliver det helt sikkert vildt i DR Byen, hvor Public Service Festival, i samarbejde med Culture Box og MidWeekBrakes har et grovt lineup parat med blandt andre den tyske minimal house-duo Wighnomy Brothers og techdub-eksperten Mikkel Metal og de feststemte electrotøser Oxy Cottontail, Miss Oddkid og Goldielocks.
Vil man så langt væk fra MTV og festræset som muligt, behøver man ikke tage længere end til Jagtvej, hvor Blue Foundation og Decorate. Decorate. har annonceret koncert i Ungdomshuset uden for programmet.

Update: Wighnomy Brothers har aflyst til Public Service Sepcial. De erstattes af Troy Pierce og Dandy Jack.


Wighnomy Brothers

Copenhagen Music Week
25. oktober – 2. november
Billetsalg foregår gennem de enkelte spillersteder

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af