Tingsek

Det svenske stjernefrø Magnus Tingseks andet album lyder som en jamsession på en rytmisk højskole. Glad og gedigen soul-funk, men uden en sjæl, der kan mærkes, og for at sige det rent ud: Totalt nosseløst.

Efter det lovende debutalbum ‘Tingsek’ og optrædener med Timbuktu og Helt Off, kunne man ellers godt forvente lidt mere bid, men den Malmø-baserede multi-instrumentalist holder sig til tandløse, følsomme hippietoner. Det er en soul og funk-inspireret tilgang til americana, hvilket ender som en singer/songwriter-blanding af Stevie Wonder, D’Angelo og Lenny Kravitz. Drori-Hansen Furniture har forsøgt en (lidt mere sukkersød) pendant på dansk grund, men havde dog placeret en lidt fræk tunge i kinden.

Det er svært at sætte en finger på det tekniske. Det er tydeligt, at Tingsek har masser af talent. Guitaren og orglet vugger groovy af sted, og hører man enkelte numre for sig, som ‘I Love You (Part 1)’ og ‘Good Way of Life’, begynder man hurtigt at vugge med. Men i løbet af albummet udvikler det sig til den klaustrofobiske fornemmelse af snigende teenagepigekammermuzak, før man til sidst finder sig selv ruskende i højttaleren, mens man råber: »Så vov dog lidt, for helvede!«

Tingsek. 'World of Its Own'. Album. V2 / Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af