The Killers – dræbere med drivkraft

Hvad skal man i grunden mene om et band, som uden at rynke på makeup’en eller den fuldvoksne larve på overlæben har proklameret, at deres seneste album er det bedste, de nogensinde har hørt? Og at de i øvrigt har ambitioner om at blive blandt de fem største bands i verden… Tja, en sindig vestjyde ville nok mene, at det var at blamere sig lige lovligt meget.

Men når nu bandet er The Killers. Opvokset i Las Vegas. Mulighedernes metropol. Og når nu man har solgt fem millioner eksemplarer af debuten ‘Hot Fuss’. Proppet med indtagende 80’er-anglofil new wave-rock. Hvad så? Ja, så er der trods alt nok noget om snakken. Det var der i hvert fald i går, da Vegas’ egne rockstjerner som led i Copenhagen Music Week gæstede et udsolgt Vega med storcharmøren Brandon Flowers forrest i geleddet.

“I don’t know about you guys, but we’re going for a ride”, hævdede han stolt, og så brød den kollektive sing-a-long og hoppen-op-og-ned ellers ud. Først med det hysteriske, men jerncharmerende single-pletskud ‘When We Were Young’ fra det dagsfriske album ‘Sam’s Town’. Så den Duran Duran-frække ‘Somebody Told Me’, der må gøre Simon Le Bon grøn af misundelse. Og senere igen den stadig uimodståelige ‘Mr. Brightside’, hvor Flowers skitserer et lettere skinsygt forhold til et pigebarn.

Fornemmelsen af jalousi sivede vist også ind hos de kvindelige tilhørere, som sendte den ulasteligt klædte frontfigur lange blikke, mens han oksede rundt på scenen for at holde stemningen i hævd. Det gjorde han upåklageligt, men det blev der desværre også brug for. Trods en ukuelig selvtillid kan The Killers nemlig ikke løbe fra et noget pauvret melodimateriale på ‘Sam’s Towns’ mere rockede fremtoning, og det kom også til udtryk ved aftenens koncert, hvor sange som singlen ‘Bones’ og ‘For Reasons Unknown’ kun stod distancen takket være tjekkede attituder og en storslået scenekulisse.

Den slags pomp og pragt er der sikkert masser af i Las Vegas, men The Killers besidder mere dybde. Det fik Flowers & Co. ført bevis for i aften. Om de også gør det næste gang – det er straks en anden sag.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af