Maps

Den unge englænder James Chapman laver sin musik i Northampton-hjemmets trange sovekammer, men der er et betydeligt bredere vingefang i musikken, end man har nogen ret til at forvente fra et sådant enmandsforetagende. En rigtig god blanding af electronica og shoegazer med højt til loftet á la Spiritualized – bare uden gospelkor og blæsersektion.

‘Start Something’ udmærker sig først og fremmest ved sit klare lydbillede og den indtagende produktion. De syntetiske strygere på åbningsnummeret ‘Lost My Soul’ indfanger lynhurtigt pladens generelle stemning af ophøjet, resigneret melankoli. ‘Spark in the Snow’ og ‘To the Sky’ har det frostklare lydbillede, der normalt karakteriserer megen god electronica. Men pladens bedste nummer er alligevel den mere nedbarberede “Some Winter Song”, med fornemmelsen af klarsyn, der hersker i refrænet: »I’ve been so happy lately, but it’s got nothing to do with you«. Det er her som mange andre steder på pladen den isklædte tundra i det højeste nord snarere end de engelske fortove, der glider forbi på nethinden under lytningen.

Den lille debutplade er en behagelig rejse i nogle smukke, men dog også ret velkendte soniske rum. Chapman har så godt et greb om sine virkemidler, at det svært at afvise, at han på sigt skulle blive i stand til at begå et decideret mesterværk. Et sådant er denne lille plade på ingen måde, men den kan være første skridt på vejen mod det store, fuldendte opus.

Maps. 'Start Something'. Ep. Last Space/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af